tisdag 10 augusti 2010

Crêpes med svampfyllning

Bestämde mig på vägen hem från jobbet att jag skulle göra crêpes till middag. När man lagar mat i ett kök som är under uppbyggnad, med typ allt nerpackat i lådor lite här och var, får det inte vara avancerade maträtter. Ska erkänna att jag hade lite problem med gräddningen av pannkakorna då det inte var ”den riktiga” stekpannan. Men gott blev det. Gratinerar i ugnen på 225˚ och har massor med ost på. Självklart blev det en liten efterrätt också.



(4 pers)
Pannkakssmet:
2 ägg
½ tsk salt
3 dl mjöl
6 dl mjölk
Smör till stekning (magrare alternativ är att tillsätta smält smör/olja i smeten)

För att undvika klumpar, blanda ner det mesta av mjölet innan mjölken tillsätts. Låt stå en stund innan gräddning.

Svampstuvningen:
En stor burk skivade champinjoner + spad
50 g smör
4 msk mjöl
3 dl mjölk
Soja
Salt
Peppar
Lökpulver
Cayenne

Smält smöret och fräs champinjonerna. Ta av kastrullen från plattan och rör ned mjölet. Rör om så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. Slå i svampspadet så att den blir slät och fin. Slå i mjölken. Tillsätt en skvätt soja och ev. maizena om du vill ha det tjockare. Smaka av med kryddor. Låt sjuda på låg värme några minuter tills att det tjocknat.

2 kommentarer: