måndag 27 september 2010

Rostade rotfrukter

Åh vilken god söndagsmiddag jag gjorde igår! Och efterrätten ska vi inte tala om. Men den kommer i senare inlägg :P
(De mörka bitarna är rödbetorna)


Till två (jätte-)portioner

Rostade rotfrukter
3 st potatisar
1 st paprika
1 st lök
2 st morötter
2 st rödbetor
1 palsternacka
1 st vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Chiliflakes
Honung
Olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, skala och hacka rotfrukterna och paprikan i lagom storlek. Lägg på plåt. Pressa vitlöken över rotfrukterna. Salta, peppra och "olja" och blanda om. Ringla över honung och in i ugnen.

Till detta åt vi ryggbiff som fått marinera ett dygn i Caj P's original. Innan tillagning krossade vi hela svart svartpepparkorn och "klappade" in kötttet som sedan fick stekas i smör.

Och så en liten röra som bestod av enbart chèvre och crème fraiche.

Tror att pricken över i:t skulle vara pinjenötter, alternativt valnötter, på rotfrukterna! :)

1 kommentar:

  1. Himmel vad gott ni äter. Har ni helgmiddagar hela veckan ;) I dag ska jag försöka ta mig ut på affären en sväng och köpa lite grönsaker.
    Låg och bläddrade i tidningar i natt när jag inte kunde sova för hostan. Såg något som låter spännande. Att använda chorizo i lasagne. Det lät lite spännande.

    SvaraRadera