…och det blev

Och såklart en liten efterrätt.
Biff Rydberg (4 pers)
700-800 g oxfilé i bit
800 g (8-10 st) potatis
4 msk rapsolja eller majsolja (ej oliv) till stekning
50 g smör till stekning
2 gula lökar
salt och nymalen peppar
Servering
4 äggulor
*Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar.
*Råstek potatistärningarna i hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och håll potatisen varm.
*Skär köttet i lika stora tärningar som potatisen och skala och finhacka löken.
*Fräs resen av oljan och smöret i stekpannan. Lägg i köttet och sedan löken. Rör inte om direkt utan låt köttet och löken vara tills pannan har fått upp värmen igen. Först då rör du om hastigt – då blir allt perfekt stekt. Salta och peppra.
*servera med en äggula (i ett snapsglas).
Oj så gott....mmmm.
SvaraRaderaEfterrätten ser väldigt god ut :)
SvaraRaderaBiff rydberg är Freddes absoluta favvo /emma
SvaraRadera