lördag 4 september 2010

Biff Rydberg

Ikväll är vi bjudna på GRILLFEST. JIPPI! Men en liten snabb uppdatering på resten av gårdagens måltid. Huvudrätten hämtade vi från den här boken


…och det blev


Och såklart en liten efterrätt.


Biff Rydberg (4 pers)
700-800 g oxfilé i bit
800 g (8-10 st) potatis
4 msk rapsolja eller majsolja (ej oliv) till stekning
50 g smör till stekning
2 gula lökar
salt och nymalen peppar
Servering
4 äggulor

*Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar.
*Råstek potatistärningarna i hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och håll potatisen varm.
*Skär köttet i lika stora tärningar som potatisen och skala och finhacka löken.
*Fräs resen av oljan och smöret i stekpannan. Lägg i köttet och sedan löken. Rör inte om direkt utan låt köttet och löken vara tills pannan har fått upp värmen igen. Först då rör du om hastigt – då blir allt perfekt stekt. Salta och peppra.
*servera med en äggula (i ett snapsglas).

3 kommentarer: