tisdag 14 september 2010

Köttfärspaj

Igår hittade jag en låda med köttfärssås i frysen och kände ett sug efter köttfärspaj :) Vet inte vad som var i den men piffade till den med lite green chili och majs! Slängde ihop en pajdeg, äggstanning och swisch in i ugnen. Så enkelt och bekvämt. Smakade utomordentligt gott dessutom. Men eftersom jag inte fick till någon aptitlig bild så får ni se efterrätten istället :P



Pajdeg
150 g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den.


Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk eller grädde
3 dl riven ost (gärna lite lagrad)

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Skär undertiden tomaterna i skivor. Blanda stanningen med köttfärsen och fyll pajskalet med blandningen. Dekorera med tomatskivorna. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock. Ta ut den nästan färdiga pajen och lägg på lite riven ost. Grädda klart så osten får fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar