söndag 12 september 2010

Gudfaderns ostsoppa

En varm soppa, Gudfaderns ostsoppa, var vad som stod på menyn idag. Jag åt den för första gången hemma hos syster då jag var på besök i Norrland för några somrar sedan.

Följde som vanligt inte receptet till punkt och pricka. Receptet är alltså en mix av originalet och min variant. Jag har inte blivit kvitt förkylningen ännu så mycket vitlöksost blev det :) Och så toppade vi med våra egna tomater.


Man kan tro att jag bara råffat åt mig pasta...


Ingredienser, 6 port

150 g rökt fläskkött
112 g pasta
0,2 dl milda (flytande margarin)
0,5 dl vatten
5 dl standardmjölk
oregano
svartpeppar, grovmalen
1 grönsaksbuljongtärning
100 g crème bonjour, extra vitlök
100 g crème bonjour, grekisk vitlök


1. Koka pastan.

2. Fräs fläskköttet i flytande milda, tillsätt vatten, mjölk och kryddor. Låt koka fem minuter.

3. Blanda ner crème bonjouren samt den kokta pastan och koka upp.

Obs! Soppan är lite tunn i början , men den tjocknar när den får stå till sig en stund. Det kan även se ut som om soppan skurit sig. Rör då om så försvinner det.

5 kommentarer:

  1. Jag hade inte philadelphiaost utan crème bonjour i min. Men det blev gott det med.

    SvaraRadera
  2. Är ordinarie recept med philadelphia naturell? Tänkte att man kanske skulle röra ihop en sån ikväll...

    /Emma

    SvaraRadera
  3. Var med och tävla om att bli veckansblogg!
    och lycka till! ;)

    SvaraRadera
  4. kjempebra blogg :-)
    koslig med kommentar tilbake!

    SvaraRadera